Duurzaamheid

Als hardlopers genieten wij als geen ander van de natuur om ons heen maar heel eerlijk, je kunt niet alle oceanen ineens plasticvrij maken, afvalbergen laten verdwijnen of geen uitstoot meer hebben. Wel geloven wij in initiatieven, hoe klein ze in het begin ook lijken, uiteindelijk toch impact kunnen maken. Lopen maakt gelukkig dus: ja! Vreet kilometers en verslijt je schoenen en kleding. Wij dragen verantwoordelijkheid zodat jij met een gerust gevoel kan gaan lopen. Onze merken zijn hard bezig te ontwikkelen, een CO2 neutrale productie, een steeds hoger percentage gercycled plactic en verantwoorde productie en verpakking.

   

Lever je oude hardloopschoenen in bij Runnersworld

In iedere Runnersworld winkel kun al jaren jouw oude hardloopschoenen inleveren. Sinds 2016 wordt het materiaal gerecycled via FastfeetGrinded. Van het gerecyclede materiaal worden hardloopbanen, kinderspeelplaatsen en zelfs veters gemaakt.
Alleen deze oude schoenen zullen niet ineens de afvalberg doen verkleinen maar inmiddels zijn er al vele kilo's aan oude schoenen ingezameld via de winkels van Runnersworld..

Waarom wij oude hardloopschoenen inzamelen

Dagelijks kunnen bezoekers en klanten oude, gebruikte hardloopschoenen (en andere sportschoenen) inleveren bij onze winkels. Van deze schoenen recycled onze partner FastFeetGrinded 100% van de grondstoffen.

FastFeetGrinded heeft een unieke schoen recyclinginstallatie ontwikkeld die alle soorten schoeisel verpulvert en scheidt. Met deze bewezen technologie recycled FastFeetGrinded al het schoeisel voor de volle 100% en levert het grondstoffen zoals rubber, schuim, pluis, textiel en leer terug aan de markt.

Over FastFeetGrinded
Over Runnersworld Bussum