Hardloopschema's

Uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, mobiliteit en coördinatie zijn allemaal aspecten die je met een juiste manier van trainen specifiek kunt verbeteren. Een goede opbouw is daarbij heel belangrijk, het voorkomt blessures en staat garant voor maximaal effect.

Voor iedere loper een eigen trainingsschema
Voor iedere loper heeft Runnersworld een trainingsschema samengesteld. Of je nu een beginnende- of ervaren loper bent, Runnersworld, helpt je graag aan het juiste trainingsschema om samen jouw persoonlijke doel te bereiken. De trainingsschema's bevatten naast het daadwerkelijke schema ook handige tips en tricks op het gebied van hardlopen aangepast per trainingsschema. 

Beginners
Alle begin is moeilijk, dat geldt ook voor hardlopen. Voorkom een valse start en begin rustig. Heb je nog nooit hardgelopen? Kies dan voor het 5 KM schema Absolute Beginner. We hebben een ideale combinatie opgesteld van hardlopen en wandelen. Na een tijdje ga je steeds meer hardlopen en minder wandelen. Zo wennen je spieren, pezen, gewrichten en aanhechtingen aan je nieuwe manier van bewegen en voorkom je blessures.

Tips
- Voordat je begint met hardlopen is het van belang dat je beschikt over goede hardloopschoenen. Bij iedere stap die je zet, wordt bij de landing 3 tot 5 keer je lichaamsgewicht opgevangen.
- Hardloopsokken zijn ontwopen voor extra ondersteuning, goede transpiratie afvoer en minder blaren. Ervaar het verschil!
- Stel een doel voor jezelf! Wanneer je naar een doel toewerkt, ben je veel gemotiveerder om te blijven lopen. 
- Zorg dat je tijdens het hardlopen nog kunt praten. Indien dit niet het geval is, kun je beter een rustiger tempo aanhouden.
- Probeer op zachte ondergrond te lopen, bijvoorbeeld bospaden.
- Wissel je trainingsrondje zoveel mogelijk af.
- Voorkom blessures en zorg voor een goede warming up en cooling down.
- Geblesseerd? Neem de tijd en zorg eerst voor een goed herstel.
- Geniet ervan! Lol in het lopen is nog altijd de beste training!

Trainingsschema's
Kies hieronder het trainingsschema dat bij jou past. Weet je niet zo goed welk schema voor jou geschikt is, kom dan langs in één van onze Runnersworld vestigingen. Onze hardloopexperts adviseren jou welk trainingsschema voor jou geschikt is.

Naast de trainingsschema's gericht op de verschillende afstanden hebben we ook een schema die zich richt op oefeningen voor verantwoord lopen. Naast het werken aan je conditie en het lopen van een bepaalde afstand is het ook belangrijk om je core/je spieren sterker te maken. Door het doen van core stability oefeningen ontstaat er meer spierkracht in je lichaam wat het lopen ten goede komt. 

Bereken een reëel PR op basis van jouw lichamelijke conditie en eerder behaalde eindtijden! Check nu de online hardloopcalculator.Hardloopschema's voor de NN ZevenheuvelenloopKlantenservice